Dillinger

Het verhaal van de beruchte Amerikaanse gangster, John Dillinger en de FBI die de opdracht kreeg hem te pakken.

Tijdens de Grote Depressie leidde de Amerikaanse gangster John Dillinger verschillende bendes die talloze banken en politiebureaus beroofden.

De politie ving Dillinger twee keer en hij ontsnapte twee keer. De media waren dol op hem en velen zagen hem als een moderne Robin Hood.

J. Edgar Hoover maakte slim gebruik van de jacht op Dillinger en zijn bende om de bevoegdheden van het Bureau of Investigation van het ministerie van Justitie te vergroten, die het nog steeds hanteert.

bronnen_button-300x133 Dillinger

muziek_button-300x133 Dillinger

 

Afleveringen

Dillinger Aflevering 1 – Mosaic of Crime
John Herbert Dillinger werd geboren en groeide op. Toen hij 20 jaar oud was, kreeg hij een gevangenisstraf voor een mislukte overval. Hij zat in de gevangenis toen de Grote Depressie de VS trof en Franklin D. Roosevelt tot president werd gekozen. Roosevelt beëindigde de drooglegging en zwoer om de gangsters zoals “Pretty Boy” Floyd, “Machine Gun” Kelly, de Barker-Karpis Gang en de Barrow Gang te bestrijden, met Bonnie en Clyde, met behulp van agenten van het Bureau of Investigation van het ministerie van Justitie onder leiding van J. Edgar Hoover.

Dillinger – Aflevering 2 – Flamboyant Yegg
Een vrijgelaten John Dillinger vond een paar bendeleden om banken en winkels te beroven om geld te verzamelen om een ​​groep medegevangenen te helpen ontsnappen. Hij was echter vrijgelaten tijdens de Grote Depressie en de meeste plekken op zijn lijst met gevangenen waren gesloten. Ook bewezen zijn mede-gangsters dat ze niet bepaald opgewassen waren tegen de taak. Bovendien werd hij afgeleid door een meisje…

Dillinger Aflevering 3 – Just Another Punk
John Dillinger had zijn vrienden in Indiana State Prison voorzien van de middelen om te ontsnappen, maar hij zat zelf gevangen. Hij kon alleen maar hopen dat zijn medegevangenen erin slaagden te ontsnappen, zodat ze hem uit de gevangenis konden bevrijden…

Dillinger Aflevering 4 – Blame Everything on Me
De ontsnapte gevangenen van de Indiana State Prison hadden John Dillinger bevrijd uit de gevangenis in Lima, OH en begonnen politiebureaus en banken te beroven. Politieafdelingen uit Indiana en Illinois werkten samen om de vermeende leider van de gevaarlijke bende, Dillinger, te pakken. Op basis van een tip van een verklikker zetten ze een val voor Johnnie op bij een dokterspraktijk in Chicago, IL.

Dillinger Aflevering 5 – Reach for the Moon
Politiechefs in Indiana en Illinois, die genoeg hadden van de misdaadgolf die hun staten overspoelde, verzamelden verschillende elitetroepen om de leden van de gevaarlijkste terreurbende op te sporen en te arresteren. De kernleden, John Dillinger, Harry “Pete” Pierpont, Charles Makley, John “Red” Hamilton en Russell “Boobie” Clark, vonden de hitte ondraaglijk. Ze gingen op vakantie naar zonniger oorden om af te koelen. Eerst naar Florida, daarna naar Arizona. De bende had genoeg geld van hun vorige overvallen, maar Pierpont, Dillinger en Hamilton konden het niet laten om nog een bankoverval te plegen in East Chicago, Indiana. Ze waren slecht voorbereid en hun rommelige ontsnapping eindigde met de tragische dood van rechercheur William Patrick O’Malley en een ernstig gewonde John Hamilton. Hamilton en zijn nieuwe vriendin Pat Cherrington werden achtergelaten in Fort Wayne, Indiana, zodat hij kon herstellen, terwijl de rest van de bende en hun gal naar Tucson, Arizona gingen. Ze dachten dat ze veilig zouden zijn voor de wet in het slaperige stadje in het Wilde Westen. Ja… ze hadden het goed mis.

Dillinger Aflevering 6 – Better than Houdini
De politie van Tucson had bijna alle leden van de bankovervallende terreurbende opgepakt. Alleen de gewonde John Hamilton was nog op vrije voeten, maar hij was niet in staat om te helpen. Harry Pierpont, Charles Makley en Russell Clark waren in Lima, Ohio, aangeklaagd voor de dood van sheriff Jess Sarber, terwijl John Dillinger in Crown Point, Indiana, was aangeklaagd voor de dood van sergeant William Patrick O’Malley. Maar alle opgesloten gangsters waren eerder ontsnapt en ze zwoeren allemaal om het opnieuw te proberen.

Dillinger Aflevering 7 – Everywhere All at Once
John Dillinger was ontsnapt uit de gevangenis van Lake County in Crown Point, Indiana, en liet, net als de dakspijkers die gangsters na overvallen op straat verspreidden, een spoor van verwoeste carrières achter. In wanhopige behoefte aan geld sloten John en zijn eerste luitenant John Red Hamilton zich aan bij Lester Gillis, alias Baby Face Nelsons bende met Homer van Meter, Tommy Carroll en Eddie Green. Nadat ze samen een bank hadden beroofd in Sioux Falls, South Dakota, bereidde Dillinger een andere bankoverval voor in Iowa. Ondertussen stonden Johnnie’s gevangengenomen voormalige bendeleden, Harry Pierpont, Charles Makley en Russell Clark, op het punt om terecht te staan ​​voor de moord op sheriff Jess Sarber tijdens Dillingers vorige ontsnapping uit de gevangenis.

Dillinger Aflevering 8 – Vanishing Outlaw
Eddie Greens vrouw, Beth Green, had een appartement geregeld voor John Dillinger en zijn vriendin Evelyn “Billie” Frechette op 95 South Lexington Avenue, in St. Paul, Minnesota, als meneer en mevrouw Carl Hellman. John “Red” Hamilton, zijn geliefde Pat Cherrington en haar zus, Opal Long, verhuisden even later. Lincoln Court Apartments Manager Daisy Coffey begon het vreemde gedrag van Hellman te vermoeden en waarschuwde de lokale politie. Federale agenten van het Bureau of Investigation, denkend dat ze misschien lid waren van de Barker-Karpis Gang, gingen erheen, maar de manager herkende ze niet van de arrestatiefoto’s. Toch gaf inspecteur William Rorer zijn agenten opdracht om een ​​bezoek te brengen aan het stel in appartement #303.

Dillinger Aflevering 9 – Battle at Little Bohemia
De federale agenten van het Bureau of Investigation hadden zich aangesloten bij de jacht op John Dillinger, de bandiet die twee keer uit de gevangenis was ontsnapt en zo vaak aan politievallen en invallen was ontsnapt dat het belachelijk begon te worden. Het publiek juichte hem toe, maar de druk op John en zijn bendeleden, John “Red” Hamilton, George “Baby Face” Nelson, Homer van Meter en Thomas “Tommy” Carroll, werd te groot. Johnnie had zich net uit zijn appartement in St. Paul, Minnesota, geschoten, de kruikenmaker van de bende, Eddie Green, was gedood in een federale hinderlaag en de feds hadden Dillingers vriendin Billie Frechette gearresteerd. De bende besloot ergens rustig en uit de weg te gaan liggen. Louis Cernocky, eigenaar van Underworld Tavern, stelde voor dat ze naar de Little Bohemia Lodge in Noord-Wisconsin zouden gaan.

Dillinger Aflevering 10 – Man-Eating Tigers
De speciale agent van het Bureau of Investigation in het veldkantoor in Chicago, Melvin Purvis, dacht dat hij de New Dillinger Gang gevangen had in de Little Bohemia Lodge in Manitowish Waters, WI, maar John Dillinger en zijn bendeleden waren hem weer ontglipt. Twee mannen waren gestorven, vier waren gewond geraakt, drie van de vier molls waren gearresteerd, maar de zes gangsters waren alle kanten op gevlucht. Ze waren echter nog niet veilig thuis en de meedogenloze jacht op Dillinger en zijn bendeleden ging door.

Dillinger Aflevering 11 – Public Enemy Number One
Na de schietpartij tussen federale agenten en de Dillinger Gang in de Little Bohemia Lodge in Noord-Wisconsin, nam de Amerikaanse overheid verschillende misdaadwetten aan die de mannen van het Bureau of Investigation van J. Edgar Hoover uitgebreide bevoegdheden gaven om het hellevuur te ontketenen in de War on Crime. John Dillinger was Hoovers voornaamste doelwit en hij en zijn agenten deden er alles aan om Johnnie en zijn bendeleden, Homer Van Meter, George “Baby Face” Nelson, Thomas “Tommy” Carroll en Arthur “Pat” Reilly, te pakken. Dillinger was nog steeds aan het bijkomen van het verlies van zijn luitenant John “Red” Hamilton, die was neergeschoten tijdens hun ontsnapping uit de Little Bohemia Lodge. Ondanks de beste pogingen van de politie om Dillinger tot een meesterlijke schurk te maken, kreeg Johnnie veel publieke steun. Maar met zijn gezicht in kranten en op bioscoopschermen werd hij te herkenbaar. Hij moest zijn gezicht veranderen.

Dillinger Aflevering 12 – A Night to Remember
De Amerikaanse overheid had een beloning van $ 10.000 uitgeloofd voor Publieke Vijand Nummer Eén, John Dillinger. Maar Dillinger bleef de lokale, provinciale en federale politie op elke hoek van de straat ontwijken en het publiek bleef hem aanmoedigen. Johnnie had plastische chirurgie ondergaan om de meest opvallende kenmerken van zijn gezicht te veranderen, maar zijn gezicht was nog steeds erg herkenbaar. J. Edgar Hoover van het Bureau of Investigation hoopte dat de hoge beloning alle gewone wetgetrouwe mensen, verwoest door de Grote Depressie, zou veranderen in een kwijlende roedel honden om Johnnie op te sporen en hem te arresteren. De niet zo wetgetrouwe mensen waren van plan hetzelfde te doen. Eén persoon in het bijzonder had zulke plannen, niet zozeer voor het beloningsgeld, een leuke bonus, maar in de hoop gratie van de gouverneur te krijgen.

Share this content:

1 reactie

Bericht reactie